Airco vullen

Airco vullen

Een goede airconditioning is onmisbaar, in de zomermaanden kan het flink heet worden in de auto. Zeker wanneer u in de hitte onderweg bent op vakantie of veel kilometers in de auto doorbrengt van en naar werk wilt u dat de airco altijd koele lucht blaast wanneer u het nodig heeft. Het regelmatig vullen van de airco voorkomt dat uw auto in een bakoven verandert wanneer de temperaturen oplopen in de zomer. Deze airco service voeren we bij OK Garage probleemloos en voordelig voor u uit.


Wanneer moet u de airco laten vullen?

De koude lucht van de airco komt mede tot stand door het gebruikte koudemiddel in het airconditioning systeem. Gedurende een jaar verdampt gemiddeld 10% van dit koudemiddel door het gebruik van uw airco. Het is dus niet zo dat u elk jaar opnieuw de airco moet laten vullen, maar het is wel goed om regelmatig een check op de airco te doen om te kijken of alles nog wel goed werkt. Wanneer de leidingen van uw airco door regelmatig gebruik sneller slijten dan gebruikelijk, dan bestaat de kans dat de werking van de airco minder wordt.

Airco check bij een kleine beurt

Airco onderhoud hoort ook bij een van de controlepunten wanneer u uw auto voor een kleine beurt bij OK Garage langsbrengt. Ervaart u wat problemen met uw airco en heeft u het gevoel dat deze niet meer optimaal koelt bij hoge temperaturen, maak dan direct een afspraak voor een kleine onderhoudsbeurt. De airconditioning komt dan aan bod, maar we checken de auto ook op andere belangrijke veiligheidspunten. Wel zo handig om de airco service direct met een kleine beurt te combineren!

Waarom de airco laten vullen bij OK Garage?

Bij het vullen van de airco maken we gebruik van speciale apparatuur om deze complexe klus optimaal uit te voeren. Onze monteurs weten ook precies hoe het complete airconditioning systeem van uw auto in elkaar zit. Mochten ze bij het bijvullen van de airco constateren dat er bepaalde onderdelen in het systeem aan vervanging toe zijn, dan krijgt u uiteraard vooraf van ons een prijsopgaaf. We gaan nooit zomaar aan de slag met de airco zonder uw medeweten, dus geen verrassingen achteraf.


  • Door service onderdelen scherp in te kopen en het hanteren van een efficiĆ«nte werkwijze zijn we tot wel 30% goedkoper dan uw merkdealer.
  • Kwaliteit en professionaliteit staan voorop in onze service. Onze monteurs zijn dan ook goed opgeleid en altijd gemotiveerd om met uw auto aan de slag te gaan.
  • In onze moderne garage hebben we de tools om service en onderhoud te plegen aan meer dan dertig verschillende automerken. U kunt dus altijd bij ons terecht voor elke schade, reparatie of service aan uw auto.

Neem direct contact met ons op om een afspraak in te plannen voor een check en mogelijk bijvullen van de airco.