Reparatie & onderhoud

Reparatie van alle merken en types auto’s

Niet alleen met een oudere auto, maar ook met een gloednieuw model is pech soms onvermijdelijk. Gelukkig voor u staan we bij OK garage altijd direct voor u klaar zo dat u weer snel en veilig op weg kunt!

30+ merken

OK Garage is ruim en modern van opzet en is gespecialiseerd in meer dan 30 merken auto’s. De goed opgeleide monteurs zijn stuk voor stuk professionals met hart voor hun werk, zodat uw auto bij hen in goede handen is. Zij beschikken over alle faciliteiten om hun vakmanschap optimaal tot zijn recht te laten komen. Omdat het wagenpark van onze klanten zeer divers is, is het noodzakelijk dat binnen ons bedrijf veel aandacht is om in de kennis en benodigde gereedschappen veel te investeren. Dit is een proces wat altijd verder gaat, onze technici zijn met regelmaat te vinden in de opleidings centra’s, en ook op gereedschap gebied is er altijd wel weer wat nieuws te vinden.

Bij OK garage bieden wij u een FULL-Service zodat u voor alle voorkomende werkzaamheden slechs één adres nodig heeft. Bovendien hanteren wij de modernste normen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu.

Kosten en kwaliteit

OK garage bied dezelfde en vaak zelfs betere kwaliteit als de merk dealers maar dan tegen veel lagere prijzen.
Door een efficiënte werkwijze met een goed geregelde inkoop van onderdelen en het hanteren van een redelijk uurtarief kunnen wij uw rekening opvallend lager houden.
Hierdoor zijn we zo maar ruim 30% voordeliger dan uw huidige dealer!!

Onderhoud van alle merken en types auto’s

Om goed en veilig te kunnen functioneren heeft iedere auto regelmatig onderhoud nodig. De benodigde regelmaat is door de fabrikant vastgelegd in onderhoudsvoorschriften en onderhoudsintervallen. Door betere fabricagetechnieken en betere materialen zijn de onderhoudsintervallen steeds langer geworden maar vanzelfsprekend zeer noodzakelijk.

Behalve het onderhouden van de mechanische componenten kunnen we bij OK Garage auto’s van meer dan 30 merken elektronisch uitlezen en storingen snel opsporen en verhelpen en repareren.

Vier soorten onderhoud

Er valt een onderscheid te maken in regulier onderhoud en vaste inspecties (1), tijd of kilometergebonden inspecties (2), slijtage reparaties (3) en onvoorziene reparaties (4). Bij vaste inspecties kunt u denken aan jaarlijks motorolie en filter vervangen, controle van belangrijke vloeistoffen of een jaarlijkse carrosseriecontrole. Tijd- of kilometergebonden inspectie is bijvoorbeeld een distributieriem die moet worden vervangen. Slijtage reparaties hebben betrekking op zaken als remblokken, remschijven of koppeling. Voorbeelden van onvoorziene reparaties zijn een lekke waterpomp of een defecte aandrijfas.

Vooraf een opgave van de kosten

Op de onvoorziene reparaties na, is van al het benodigde onderhoud een redelijke inschatting te maken wat de kosten zullen zijn.

Zo gaat een accu doorgaans zo’n vier jaar mee, remblokken aan de voorkant ongeveer 60.000 kilometer, en remblokken achter halen het dubbele. Als versleten remblokken niet tijdig opgemerkt worden, ontstaat er gevaar voor de veiligheid én voor de portemonnee, omdat de remschijven dan ook beschadigd kunnen raken.

Altijd een eerlijk en kundig advies

Voor onafhankelijk advies over groot of klein onderhoud kunt u altijd contact opnemen met OK Garage. Onze adviseurs hebben toegang tot de onderhoudsinstructies van bijna alle auto’s en kunnen u informeren over de actuele prijzen voor onderhoud, reparaties en banden.