Accu vervangen

Accu vervangen

De accu is een van de belangrijkste onderdelen van uw auto. Het zorgt ervoor dat de motor kan starten en voorziet daarnaast ook onder meer de verlichting, verwarming en radio van de noodzakelijke energie om goed te werken. Het spreekt voor zich dat wanneer de accu haperingen vertoont uw auto ook niet meer naar behoren functioneert. Door op tijd uw accu door OK Garage te laten vervangen voorkomt u dat u op enig moment stil komt te staan langs de weg. Onze ervaren monteurs zien precies wanneer uw accu aan vervanging toe is op het moment dat ze uw auto van onderhoud voorzien.

Wanneer moet een accu vervangen worden?

De gemiddelde accu is eens in de zes jaar aan vervanging toe. De levensduur van een accu kan nogal verschillen, afhankelijk van hoe de auto wordt gebruikt (veel korte ritjes verkort de houdbaarheid van de accu aanzienlijk), aan welke weersomstandigheden de auto wordt blootgesteld (wanneer het kouder wordt moet de accu harder werken) en in hoeverre er regelmatig onderhoud is gepleegd. Ook per automerk gaat de accu een wisselend aantal jaren mee.

Wanneer u uw auto regelmatig langsbrengt bij OK Garage voor een servicecheck dan komt vanzelf naar voren of uw accu al aan vervanging toe is. U merkt het zelf wanneer u bij het starten een klikkend geluid hoort. Een ander teken dat de accu slijt is dat de auto hapert bij het starten of, in het slechtste geval, helemaal niet meer op gang komt. Ook kunnen bepaalde functies als de verwarming of de lichten minder goed werken. Is dat het geval dan is het verstandig uw auto zo snel mogelijk bij OK Garage langs te brengen om te laten controleren of uw accu inderdaad vervangen moet worden.

Accucheck en vervanging door OK Garage

Bij OK Garage voorzien we ruim 30 automerken van service, u kunt uw auto daarom altijd bij ons langsbrengen als u denkt dat er problemen zijn met uw accu. Vervangen van de accu kost u toch weer geld, vandaar dat we altijd eerst een van onze ervaren monteurs de accu laten checken om de werking te testen en eventuele slijtage te constateren. Met zijn expertise weet u zeker dat u op het juiste moment uw accu laat vervangen als dat het advies is na de accucheck. Zeker wanneer de koude dagen eraan komen is het sowieso goed uw auto bij OK Garage langs te brengen voor een accucheck.

In de regio Haaglanden is OK Garage dé plek om uw accu te laten vervangen, om meerdere redenen:

  • Met de nieuwste technieken en beste gereedschap kunnen onze ervaren, goed opgeleide monteurs een juiste inschatting maken of uw accu aan vervanging toe is.
  • Door onze efficiënte werkwijze kan OK Garage u een lager uurtarief berekenen dan wanneer u naar uw merkdealer gaat.
  • We voeren service en reparaties uit aan meer dan 30 automerken, u kunt dan ook altijd bij ons terecht voor het checken en laten vervangen van uw accu.

Neem direct contact met ons om een afspraak in te plannen voor het checken en mogelijk vervangen van uw accu!