4,3 uit 66 reviews
OK Garage logo
Home  ›  Diensten  ›  Services  ›  Wintercheck

Wintercheck

De dagen worden weer korter, de bladeren vallen van de bomen, de temperatuur daalt. Herfstig weer betekent dat de winter ook niet meer ver weg is. Deze veranderende weersomstandigheden zorgen ervoor dat uw auto extra hard moet werken om dezelfde prestaties te leveren die u gewend bent. Een goed werkende accu, meer grip op de weg en een optimale verwarming van de auto zijn voorbeelden van functies die goed in orde moeten zijn in de winter. Breng uw auto daarom snel langs bij OK Garage voor de wintercheck zodat u en uw auto de winter veilig en comfortabel doorkomen.

Services

Waarom een wintercheck?

In de winter heeft uw auto het vaak zwaarder dan andere seizoenen. De werking van uw accu wordt op de proef gesteld wanneer het koud is. Bij gladde of bevroren weggedeeltes moeten de banden in optimale conditie zijn om de juiste grip op de weg te houden. Vloeistoffen in de auto zijn in deze periode belangrijker dan ooit, omdat de auto goed verwarmd moet worden en de airco naar behoren moet werken vanwege de condens op de ramen. Genoeg redenen dus om uw auto met onze wintercheck op de belangrijkste punten te laten controleren door een van onze ervaren monteurs.

Een wintercheck is helemaal aan te raden wanneer u van plan bent op wintersportvakantie te gaan. De wegen in wintersportgebieden zijn soms moeilijk begaanbaar en de kou een stuk strenger dan in Nederland. Om met een gerust gevoel op weg te gaan lopen we bij OK Garage uw auto nog een keer helemaal na. Ook kunnen we u adviseren over praktische zaken die handig zijn voor onderweg, zoals sneeuwkettingen, de juiste vloeistoffen voor erg lage temperaturen en de juiste winterbanden.

Wat kunt u verwachten van onze wintercheck?

De wintercheck van OK Garage richt zich vooral op de onderdelen van uw auto die extra hard moeten werken in de winter, zoals de accu, de remmen en de verlichting. Onze monteur zal met de wintercheck vakkundig daarom de volgende checklist afwerken:

 • Werking van de accu
  Check op de zuurgraad van de accu en of de accu nog goed bevestigd is hoort daar ook bij.
 • Kwaliteit van de remmen
  Werken de remmen nog naar behoren en hoe staat het met de slijtage van remschijven, remleidingen en remslangen?
 • Alle verlichting
  Voor- en achterlichten, mistlamp etc. Controle op het profiel van de banden en de bandenspanning.
 • Alle vloeistoffen
  Check op de koelvloeistof, remvloeistof, antivries ruitenwisservloeistof en motorolie.
 • Verwarming van uw auto
  Check op de werking van de radiateur, de achterruitverwarming en spiegelverwarming.

Waarom een wintercheck bij OK Garage?

Veel bestuurders weten OK Garage al te vinden om hun auto optimaal voor te bereiden op de winter. Ben jij de volgende die bij ons langskomt voor een grondige wintercheck? De voordelen van OK Garage zijn er genoeg:

 • Onze ervaren, goed opgeleide monteurs hebben vakkundige kennis van meer dan 30 automerken. U kunt dus altijd bij ons terecht voor de wintercheck.
 • Onze monteurs werken altijd met het nieuwste gereedschap en meest innovatieve technieken. De checks worden uitgevoerd in onze moderne, ruim opgezette garage, waar uw auto altijd in goede handen is.
 • We werken snel en efficiĆ«nt, waardoor u uw auto slechts kort hoeft te missen. Met onze werkwijze kunnen we u ook een scherp uurtarief in rekening brengen, tot wel 30% goedkoper dan uw merkdealer!