4,3 uit 66 reviews
OK Garage logo
Home  ›  Diensten  ›  APK

APK

U bent wettelijk verplicht uw auto jaarlijks APK te laten keuren, wat staat voor Algemene Periodieke Keuring. Bij deze jaarlijkse check wordt niet alleen gecontroleerd of uw auto nog veilig genoeg is om aan het verkeer deel te nemen, ook wordt gekeken of uw auto nog voldoet aan de gestelde normen binnen de Europese milieuwetgeving. De monteurs van OK Garage hebben ruime ervaring in het APK keuren van allerlei soorten en merken auto’s. Breng uw auto daarom snel bij ons langs als uw APK binnen nu en twee maanden verloopt.

Kleine onderhoudsbeurt

Waarom een APK keuring?

De APK keuring is wettelijk verplicht, daarom ontkomt u er niet aan om ‘m uit te laten voeren als uw auto ouder is dan 3 jaar. U riskeert ook een flinke boete als u rondrijdt zonder geldige APK registratie. Maar het is natuurlijk met een goede reden dat uw auto elk jaar weer grondig wordt gecontroleerd op de belangrijkste functies en auto-onderdelen. Tijdens de keuring zal een professionele monteur het namelijk altijd zien wanneer essentiële onderdelen van uw auto slijten of aan vervanging toe zijn. Zo draagt de APK keuring direct bij aan gevoel van veiligheid wanneer u onderweg bent.

Er gelden steeds strengere milieueisen, zeker voor de wat oudere dieselmodellen wordt de wetgeving flink opgeschroefd. Bij motoren die op diesel rijden wordt de uitstoot van roet gemeten tijdens de APK. Benzinemotoren worden gecheckt op de hoeveelheid CO2 die vrijkomt en ook wordt de samenstelling van de uitlaatgassen gemeten. Een goede APK keuring draagt dus naast veiligheid ook bij aan een schoner milieu.

Een APK keuring bij OK Garage

Is het tijd voor de APK dan wilt u uiteraard dat de keuring wordt uitgevoerd door een professionele garage. Dan is het goed te weten dat OK Garage een RDW-erkende garage is, wat betekent dat uw auto altijd professioneel wordt gekeurd door erkende, goed opgeleide monteurs die hun vak verstaan. Tijdens een APK keuring bij OK Garage wordt uw auto op de volgende belangrijke veiligheidspunten gecontroleerd:

  • Werking van de remmen
  • Schokdempers
  • Conditie van de banden
  • Staat van de carrosserie
  • Verlichting
  • Wielophanging

 

Heeft u uw auto al een tijd niet meer voor groot onderhoud bij de garage gebracht? Combineer bij ons dan een grote onderhoudsbeurt met uw jaarlijkse APK keuring. Zo weet u zeker dat uw auto aan alle veiligheidseisen voldoet én dat de belangrijkste auto-onderdelen in goede staat zijn om weer een aantal jaren mee te kunnen. Brengt u uw auto langs voor een APK keuring en wilt u dat we gelijk een grote onderhoudsbeurt uitvoeren aan uw auto, dan krijgt u de APK er van OK Garage gratis bij! 

Grote onderhoudsbeurt

Waarom een APK bij OK Garage?

We voeren bij OK Garage elke dag een flink aantal APK keuringen uit. Hoe komt het dat veel automobilisten hun auto keer op keer bij ons langsbrengen? Onze brede expertise zorgt ervoor dat we voor ruim dertig verschillende automerken de APK keuring kunnen uitvoeren. U kunt uw auto dus altijd bij ons langsbrengen. OK Garage werkt alleen maar met goed opgeleide, gemotiveerde en professionele monteurs die elke APK keuring vakkundig afhandelen. We signaleren het bijtijds mochten er onderdelen slijten of aan vervanging toe zijn. U kunt uiteraard altijd vooraf een kostenindicatie van ons verwachten, zonder verrassingen achteraf.