4,3 uit 66 reviews
OK Garage logo
Home  ›  Diensten  ›  Services  ›  Remvloeistof vervangen

Remvloeistof vervangen

Remvloeistof is een cruciaal onderdeel van het remsysteem. Het zorgt ervoor dat de kracht van het indrukken van het pedaal wordt overgebracht op de remmen. Het spreekt voor zich dat de kwaliteit van de remvloeistof altijd in orde moet zijn om veilig rond te kunnen rijden. Maar hoe weet u zeker dat het niveau van de remvloeistof nog op peil is en wanneer deze vervangen moet worden? Breng uw auto langs bij OK Garage zodat u zeker weet dat uw remvloeistof in optimale conditie is.

Banden wisselen

Hoe werkt remvloeistof?

Wanneer u remt, wordt er mede door de remvloeistof druk uitgeoefend op de remschijven, waarbij veel hitte vrijkomt. Remvloeistof is zo gemaakt dat het pas bij extreem hoge temperaturen gaat koken. Het enige nadeel is dat remvloeistof veroudert. Dat komt doordat deze vloeistof de eigenschap heeft makkelijk vocht op te nemen uit de buitenlucht. Hoe meer vocht, hoe lager het kookpunt van de remvloeistof en hoe slechter de remmen gaan werken. Ook kan datzelfde vocht voer roest op de remcilinders zorgen.

Wanneer moet u de remvloeistof laten vervangen?

Gemiddeld moet de remvloeistof eens in de twee jaar vervangen worden, uiteraard afhankelijk van hoeveel u rijdt en het type remvloeistof dat uw auto gebruikt. Wanneer u te weinig remvloeistof heeft zal in de meeste gevallen een lampje gaan branden op het dashboard. Daarnaast is het ook verstandig uw remvloeistof regelmatig te laten controleren of de kwaliteit nog voldoende is. De monteurs van OK Garage werken met het beste gereedschap en nieuwste technieken om de kwaliteit van de remvloeistof te meten en te bepalen of deze aan vervanging toe is.

Remvloeistof laten vervangen door OK Garage

We raden u sterk aan uw remvloeistof door OK Garage te laten vervangen. Wanneer uw auto aangeeft dat er te weinig remvloeistof aanwezig is, dan kan dat ook een defect of lekkage in het remsysteem betekenen. Vanzelfsprekend is het dan niet alleen genoeg om het zelf weer bij te vullen, dat is iets waar een ervaren monteur naar moet kijken. Bij OK Garage weten we ook precies welke remvloeistof geschikt is voor uw auto. Wilt u daarom zeker weten dat uw remvloeistof nog optimaal werkt en u de juiste remvloeistof heeft, onze monteurs staan klaar om uw auto onder handen te nemen

  • Vakkundige service door ervaren, goed opgeleide monteurs
  • Snelle service zodat u uw auto niet lang hoeft te missen
  • Gespecialiseerd in meer dan 30 automerken, u kunt altijd bij ons terecht