Banden balancerenNiets is zo onrustig als wanneer uw stuur of dashboard trilt tijdens het rijden, zeker wanneer uw auto een wat hogere snelheid heeft. De kans is groot dat het balanceren van uw banden de oplossing is voor dat probleem. Het trillen wordt namelijk veroorzaakt door een ongelijke gewichtsverdeling over de band. Balanceren van de banden zorgt ervoor dat uw auto weer gelijkmatig en soepel over de weg beweegt. De monteurs van OK Garage hebben alle kennis in huis om uw banden op de juiste manier uit te balanceren zodat u geen last meer heeft van vervelende trillingen wanneer u onderweg bent.

Wanneer moet u uw banden laten balanceren?

Een band die uit balans is, maakt geen goed contact meer met het wegdek. Bij elke omwenteling zal de band dan een trillend gevoel geven. U doet er goed aan uw auto ter controle bij OK Garage langs te brengen wanneer een van de volgende situaties zich voordoet:

  • Uw stuur beweegt langzaam heen en weer bij lagere snelheden (tussen de 40 en 70 km/uur). Grote kans dat de onbalans wordt veroorzaakt doordat de band in de loop van de tijd een meer ovale vorm heeft aangenomen.
  • Uw stuur en dashboard trillen flink wanneer u hogere snelheden met uw auto bereikt, tussen de 100 en 140 km/uur). Het is dan zaak zo snel mogelijk de balans in uw auto weer te herstellen door het balanceren van uw banden.

Wacht u te lang met het wegbrengen van uw auto dan kunnen ongebalanceerde banden ook fysieke schade aan uw auto opleveren. Allereerst slijten uw banden een stuk sneller wanneer ze niet goed uitgebalanceerd op de weg liggen en zijn ze eerder aan vervanging toe. Daarnaast wordt de ophanging van uw auto extra belast met banden die niet in balans zijn. Doet u hier niets aan dan kan dit in de toekomst tot hoge reparatiekosten leiden.

Uw banden laten balanceren door OK Garage

Wanneer u last heeft van trillingen tijdens het rijden maak dan direct een afspraak met OK Garage voor het langsbrengen van uw auto. Onze monteurs beschikken over de beste apparatuur om de conditie van uw banden te meten en u deskundig te adviseren wat er met uw banden moet gebeuren om de auto weer comfortabel te laten rijden. De techniek van het balanceren van uw banden door het toevoegen van de juiste hoeveelheid lood aan uw velgen beheersen we voor elk auto- en bandenmerk. In het geval dat uw banden teveel slijtage vertonen zullen we u vooraf informeren over de kosten die het vervangen van uw banden met zich meebrengt.

De redenen dat automobilisten naar OK Garage gaan voor het uitbalanceren van de banden:

  • Onze professionele monteurs hebben de ervaring en expertise om uw banden perfect te balanceren zodat u binnen de kortste keren weer soepel onderweg bent.
  • Onze werkwijze is helder en transparant, zodat u altijd vooraf inzicht hebt in de kosten en nooit achteraf voor verrassingen komt te staan.
  • Daarbij werken we ook nog eens erg efficiĆ«nt en hanteren we een strakke planning, zodat u bij OK Garage tot wel 30% goedkoper bent dan bij uw merkdealer.

Neem direct contact met ons op voor het maken van afspraak om uw banden te balanceren!