Banden uitlijnen

Banden uitlijnen

Voor uw eigen veiligheid is het van belang dat uw banden regelmatig worden uitgelijnd. Kort gezegd houdt dat in dat de banden van weer in de optimale wielstand geplaatst wordt zodat uw auto weer perfect op de weg ligt. Een goed uitgelijnde auto is daarnaast ook nog eens een stuk duurzamer en zal flink schelen in het verbruik en de kosten die u maakt. Laat uw banden daarom regelmatig uitlijnen door een ervaren monteur van OK Garage, zodat uw banden stabiel onder de auto zitten en daardoor een stuk langer meegaan.Wanneer moet u uw banden uitlijnen?

Het is niet altijd even makkelijk om zelf in te schatten of uw banden aan uitlijning toe zijn. U merkt het nog het beste wanneer uw stuur heel makkelijk of juist heel zwaar beweegt. Ook trekt de auto waarschijnlijk naar één kant toe omdat de uitlijning niet meer perfect is. Wanneer u het idee heeft dat uw wielen in de verkeerde stand staan, brengt u de auto dan zo snel mogelijk langs bij OK Garage. Een van onze ervaren monteurs zal de auto doormeten en checken of de banden inderdaad uitgelijnd moeten worden om de ontstane problemen te verhelpen.

Wacht u te lang dan kan het niet tijdig uitlijnen van uw banden leiden niet alleen leiden tot snellere slijtage van uw banden, maar ook van andere auto-onderdelen. Ook voelt de auto minder comfortabel en zelfs onveilig aan, omdat het stuur anders reageert op uw bewegingen en de auto minder stabiel op de weg ligt. Zaak dus om snel een afspraak met OK Garage te maken als u het gevoel heeft dat het mindere rijgedrag aan uw banden ligt. Ook als u niets merkt is het goed om jaarlijks de uitlijning van uw banden door ons te laten controleren.


Uw banden laten uitlijnen door OK Garage

De termen worden regelmatig door elkaar gehaald, maar het laten uitlijnen is heel wat anders dan het balanceren van uw banden. Bij het balanceren worden de velgen van uw auto aangepakt om de balans in de wielen zelf te herstellen, uitlijnen checkt en pakt een van onze monteurs de complete ophanging van de wielen aan het chassis van uw auto aan. De monteur weet precies aan welke verstelpunten gesleuteld moet worden om uw auto weer optimaal uit te lijnen.


De voordelen van het uitlijnen van uw banden door OK Garage:

  • In onze ruim opgezette, moderne garage beschikken we over de beste tools en meest innovatieve technieken om uw auto perfect uit te lijnen.
  • Onze ervaren, goed opgeleide monteurs hebben kennis van ruim dertig automerken, u kunt uw auto dus altijd probleemloos bij ons langs brengen voor een bandencheck.
  • U krijgt van ons altijd van tevoren een inschatting van de kosten en mocht er een onderdeel vervangen of gerepareerd moeten worden, dan laten we u dat uiteraard vooraf weten. Bij ons krijgt u nooit verrassingen achteraf.


Neem direct contact met ons op voor het maken van een afspraak voor het uitlijnen van uw banden!