Banden wisselen

Banden wisselen

Het wisselen van de banden, het is elk jaar weer een terugkerend ritueel voor veel autobezitters. Wanneer de dagen korter worden en de temperatuur daalt dan komen de winterbanden tevoorschijn. In de lente zorgen de zomerbanden voor weer een ander profiel banden onder de auto. Bij OK Garage kunt u op elk moment terecht om uw banden te wisselen, voor de aankomende winter, zomer. Ook kunnen we uw auto voorzien van all-weather banden waarmee u het hele jaar veilig rondrijdt.

 

 


Waarom is het verstandig uw banden te wisselen?

Zomer- en winterbanden zijn zo gemaakt dat ze optimaal presteren op basis van de omstandigheden waar ze elke dag mee te maken krijgen. Zo ligt de focus bij zomerbanden wat meer op de samenstelling van het rubber, waardoor de band goed bestand is tegen hoge temperaturen. Bij de winterbanden wordt er wat meer gelet op de juiste profieldiepte van de band, zodat deze genoeg grip heeft op natte of besneeuwde weggedeeltes. Zaak dus om bijtijds uw banden te wisselen zodat u altijd de banden met het beste profiel en de juiste samenstelling onder uw auto heeft zitten.

Ook wanneer uw banden slijtage vertonen en het profiel van uw band steeds minder diep wordt is het belangrijk zo snel mogelijk bij OK Garage langs te komen voor een bandenwissel. Een band zonder of weinig profiel levert niet alleen gevaar voor uzelf maar ook voor andere weggebruikers op. Is er  minder dan 1,6 mm profieldiepte over van de band dan bent u verplicht nieuwe banden aan te schaffen. Maar voor uw eigen veiligheid is het verstandig dat al te doen wanneer de profieldiepte onder de 2 mm uitkomt. Heeft u het gevoel dat uw banden aan het slijten zijn? Laat onze monteurs uw banden meten op de profieldiepte en we adviseren u over de resterende levensduur van uw banden of dat ze direct aan vervanging toe zijn.


Uw banden wisselen bij OK Garage

Bij OK Garage weten we precies welke band voor uw auto en rijgewoontes het beste is. Zo maken we niet alleen onderscheid tussen banden voor de verschillende seizoenen, maar kijken onze monteurs ook goed naar de profielen van de voor- en achterbanden. In de regel slijten de banden die aangesloten zitten op de aandrijfas sneller, we maken daarom altijd eerst een inschatting of sommige banden wellicht kunnen blijven zitten en welke banden aan vervanging toe zijn. Wilt u dat uw banden optimaal presteren dan wisselen we uw banden uiteraard sowieso allemaal om voor de zomer of de winter.


Bent u niet elke dag op pad en blijft u met uw auto altijd binnen Nederland gedurende het jaar dan kunt u bij OK Garage ook terecht voor zogeheten all season banden. Deze banden combineren eigenschappen van zomer- en winterbanden en zijn daarom geschikt om het hele jaar door mee te rijden. Echter, wilt u op specifieke momenten in het jaar alles uit uw band halen dan adviseren we wel om een keuze te maken voor de zomer- en winterband, de prestaties van deze banden liggen net iets hoger dan de all-weather band.   


De voordelen van het banden wisselen bij OK Garage:

  • We maken altijd strakke afspraken met onze leveranciers. Gecombineerd met ons scherpe uurtarief bent u voor uw bandenwissel altijd goedkoper uit dan bij uw merkdealer.
  • Onze ervaren, professionele monteurs hebben expertise van meer dan 30 automerken. Ze weten altijd precies welke band voor uw auto en situatie geschikt is.
  • In onze moderne garage hebben we het nieuwste gereedschap in huis om de staat van uw banden optimaal te meten en testen, voordat we u adviseren of uw banden aan vervanging toe zijn en welke band u het beste onder auto kunt laten zetten.

Neem direct contact met ons op om een afspraak in te plannen voor uw bandenwissel!