Distributieriem vervangen

Distributieriem vervangen

De distributieriem zorgt ervoor dat uw motor goed functioneert. Werkt de distributieriem niet meer goed, dan zal u dat merken aan de haperingen van de motor. Een slijtende of niet meer goed werkende distributieriem moet snel vervangen worden, voordat deze stuk gaat. Dan bent u namelijk een stuk verder van huis en lopen de reparatiekosten flink op. Het vervangen van een distributieriem is een complexe klus. Bij OK Garage staan onze vakkundige monteurs klaar om uw distributieriem te controleren en vervangen mocht dat nodig zijn.


Wanneer moet een distributieriem vervangen worden?

Wanneer een distributieriem vervangen moet worden hangt af van het merk en type auto. Gemiddeld krijgt elke auto een nieuwe distributieriem wanneer er tussen de drie en vijf jaar mee gereden is. Grof genomen zal dit ergens tussen de 100.000 en 120.000 gereden kilometers zijn of na 5 jaar. Is de distributieriem zo versleten dat deze knapt, dan kan dit grote schade aan de motor veroorzaken. Het nakijken van de distributieriem is dan ook een belangrijk aandachtspunt tijdens een grote beurt, zodat u het probleem van een kapotte distributieriem altijd voor bent.


Is uw auto al even niet meer voor onderhoud bij OK Garage geweest, dan is het verstandig zelf ook in de gaten te houden wanneer de distributieriem aan vervanging toe is. Als het goed is staat in het onderhoudsboekje van uw auto aangegeven wanneer de distributieriem voor het laatst vervangen is. Een andere mogelijkheid is een sticker onder de motorkap waarop deze datum vermeld wordt. Kunt u deze gegevens niet terugvinden, breng de auto voor de zekerheid langs bij OK Garage, onze monteurs zien direct of de distributieriem nog in goede staat is of vervangen moet worden.


De distributieriem laten vervangen door OK Garage

De distributieriem zit goed weggestopt aan de zijkant van de motor, het is vrij ingewikkeld om dit zelf te doen. Het is verstandig uw distributieriem altijd door een ervaren, gekwalificeerde monteur van OK Garage te laten doen. Onze monteurs hebben kennis van meer dan dertig automerken en type auto’s, ze weten precies hoe ze een nieuwe distributieriem moeten plaatsen, zodat uw motor weer optimaal loopt. Ondanks ons scherpe uurtarief is het vervangen van uw distributieriem een flinke investering. Maar laat u de riem slijten dan is het wachten op echt grote schade die nog vele malen meer kost. Eenmaal vervangen heeft u er jaren geen omkijken meer naar.

Genoeg redenen om uw auto nu langs te brengen voor een check op de distributieriem:

  • Onze service, onderhoud en reparaties doen we voor bijna alle automerken. U kunt daarom altijd bij ons terecht, ook voor het vervangen van de distributieriem.
  • Onze professionele monteurs zijn altijd op de hoogte van de beste technieken om uw auto te onderhouden. Zo krijgt u altijd de beste service voor de laagste prijs.
  • OK Garage staat erom bekend tot wel 30% goedkoper te zijn dan de merkdealer.

Neem direct contact met ons op om een afspraak in te plannen voor een controle van de distributieriem en eventuele vervanging.