Koppeling vervangen

Koppeling vervangen

Niets is zo vervelend wanneer uw auto niet meer lekker schakelt en u schokkend wegrijdt of dat uw auto juist amper in beweging komt. De kans is dan groot dat uw koppeling slijt en aan vervanging toe is. Om te voorkomen dat de koppeling stuk gaat en u met pech langs de weg komt te staan is het belangrijk om regelmatig de koppeling te laten controleren en tijdig te vervangen om grotere schade voor te zijn. Tijdens een grote beurt wordt de koppeling sowieso gecheckt, maar u kunt natuurlijk op elk moment langskomen bij OK Garage als u de koppeling niet meer vertrouwt. De ervaren monteurs van OK Garage weten precies hoe lang uw koppeling nog mee kan en wanneer deze aan vervanging toe is.


Wanneer moet ik de koppeling laten vervangen?

De koppeling zorgt voor de verbinding tussen uw motor en de versnellingsbak, zodat het vermogen op een soepele manier uw wielen bereikt en er tegelijkertijd ook niet teveel druk wordt uitgeoefend bij het indrukken van het gaspedaal. Het spreekt voor zich dat wanneer dit onderdeel van uw auto niet goed werkt het rijden een stuk minder aangenaam wordt. Gemiddeld gaat een koppeling tussen de 150.000 en 250.000 gereden kilometers mee, uiteraard afhankelijk van uw rijstijl.

Trekt u moeilijk op, heeft u steeds meer moeite met het intrappen van het koppelingspedaal of heeft u het gevoel dat dit pedaal ‘hoger’ komt te zitten? Twijfel dan niet en breng uw auto langs bij OK Garage voor een check op de koppeling. De kans is namelijk groot dat een versleten koppeling of koppelingskabel de boosdoener is. Het is zaak uw versleten koppeling dan zo snel mogelijk door een vakkundige monteur van OK Garage te laten vervangen. Wacht u hier te lang mee dan raken andere onderdelen ook beschadigd, waardoor reparatiekosten flink op kunnen lopen.


De koppeling laten vervangen door OK Garage

Het is aan te raden uw koppeling te laten vervangen door een vakkundige, ervaren monteur van OK Garage. Het gaat hier namelijk om een vrij complexe reparatie, de koppeling bestaat uit verschillende onderdelen die allemaal vervangen moeten worden, zoals de koppelingsplaat, het druklager en de drukgroep. Voordat de koppelingsonderdelen uit uw auto gehaald worden checkt onze monteur uiteraard eerst grondig wat de conditie van de koppeling is. Is de reparatie inderdaad noodzakelijk dan informeren we u vooraf over de kosten die deze vervanging met zich meebrengt.


De voordelen van een reparatie bij OK Garage zijn duidelijk:

  • Onze professionele monteurs hebben expertise van ruim dertig automerken, u kunt daarom altijd met uw auto langskomen voor een check op de koppeling of een grote onderhoudsbeurt.
  • Ons uurtarief is tot 30% voordeliger ten opzichte van dezelfde werkzaamheden die een merkdealer uitvoert. Met OK Garage bespaart u dus flink op de kosten.
  • De werkzaamheden worden uitgevoerd in onze moderne, ruim opgezette garage. Met het beste gereedschap en nieuwste technieken voeren we elke reparatie professioneel en uiterst betrouwbaar uit.

Neem direct contact met ons op om een afspraak in te plannen voor een check op de koppeling en eventuele vervanging.